ukenru
rozgnivani-dalekobiyniki-zablokuvali-yediniy-mist-scho-zyednuye-ssha-i-kanadu

Розгнівані далекобійники заблокували єдиний міст, що з'єднує США і Канаду

 • 21000 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Розгнівані далекобійники заблокували єдиний міст, що з'єднує Канаду зі Сполученими Штатами у вівторок. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Водії, які вимагають відміни федеральних мандатів на вакцинацію від COVID-19 для транскордонного руху, вперше прибули до Оттави 28 січня та поступово захопили центр канадської столиці.

Коли поліція поступово почала відновлювати контроль, протестуючі, багато з яких вимагають, щоб прем'єр-міністр Трюдо пішов у відставку, зосередили свою увагу на мосту Амбасадор, що сполучає Детройт та Віндзор.

Вантажівки почали блокувати рух пізно ввечері у понеділок, а веб-сайт уряду Канади інформував, що міст закритий в обох напрямках з 7 години ранку за східним часом (12 година за Грінвічем).

Додамо

Канада відправляє 75% свого експорту товарів до Сполучених Штатів, і вантажівки відіграють вирішальну роль. Міст зазвичай пропускає близько 8000 машин на день, що підкреслює економічне значення блокади.

Трюдо, який провів 10 днів в ізоляції після зараження COVID-19, має виступити в Палаті громад пізніше у вівторок та зустрітися з опозиційними законодавцями, які вимагають, щоб він зробив більше, щоб покласти край протестам.

Проте його уряд вважає, що поліція має бути здатна відновити порядок.

Українські Національні Новини

Новини Світу