rosiyska-vlada-prityagnula-do-vidpovidalnosti-za-diskreditatsiyu-armiyi-ponad-470-lyudey-u-krimu

Російська влада притягнула до відповідальності за “дискредитацію армії” понад 470 людей у Криму

 • 477255 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну російська влада запровадила нові статті за “дискредитацію російської армії”. У тимчасово окупованому Криму за цією статтею притягнуто до відповідальності понад 470 людей, зокрема понад 50 представників молоді, повідомив під час брифінгу керівник Відділу інформаційного забезпечення Представництва Президента України в АР Крим Євген Бондаренко, передає УНН.

Цитата  

“З початком повномасштабного вторгнення в адміністративний та кримінальний кодекс рф були внесені нові статті за так звану “дискредитацію російської армії”. Це, якщо дуже коротко говорити, так звана стаття 20.3.3. Звісно, вона поширюється на територію окупованого Кримського півострова та інших окупованих територій. Нами з моніторингу з моменту введення цієї статті відомо про 473 провадження на території тимчасово окупованого Криму. Це зокрема або штрафи в розмірі 30-50 тисяч рублів, або арешти на 5-7 діб”, - зазначив Бондаренко. 

Він додав, що громадян арештовують за прослуховування української музики, публічний спів, татуювання з українським гербом і інші дії.  

"Також понад 50 випадків, коли притягуються до відповідальності за так звану “дискредитацію російської армії”, припадають на представників молоді, які зараз, попри тотальний тиск і пропаганду, проявляють свою позицію”, - повідомив Бондаренко. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У рф порушили кримінальну справу про "дискредитацію" армії через анекдот про відступ з Херсона 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На бєлгородщині "працює ППО" - губернатор

     • 376767 переглядiв