rosiyanku-diskvalifikuvali-na-12-rokiv-za-vikoristannya-pasporta-ukrayinskoyi-legkoatletki

Росіянку дискваліфікували на 12 років за використання паспорта української легкоатлетки

 • 12005 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Всеросійська федерація легкої атлетики повідомила про тривалу дискваліфікацію спортсменки Ксенії Савіної, повідомляє УНН.

Минулого року Савіна провалила допінг-тест, і була відсторонена від професійних змагань. Однак вона продовжила виступати під ім'ям українки Галини Сишко, яка вісім років назад завершила кар'єру.

"Спортсменка Ксенія Савіна (біг на середній дистанції, Крим - Санкт-Петербург) визнана порушницею антидопінгових правил (п.2.1. "Наявність забороненої речовини в пробі", п.2.2. "Використання або спроба використання забороненої речовини або методу", п.2.5 "Фальсифікація або спроба фальсифікації в будь-якої складової процесу допінг-контролю", п.2.9 "Співучасть") і дискваліфікована на 12 років. Термін дискваліфікації відлічується з 6 травня 2019 роки (без урахування тимчасового відсторонення. Так як, перебуваючи у тимчасовому відстороненні, Савіна виступила на міжнародних змаганнях під ім'ям Галини Сишко)", - сказано у повідомленні Всеросійської федерація легкої атлетики.

Нагадаємо, що російський чемпіон світу отримав три роки дискваліфікації

Українські Національні Новини

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні заборонили гепатопротектор

     • 26448 переглядiв

    Кольченка на травневі свята перевели у штрафний ізолятор

     • 11115 переглядiв

    Східне партнерство: як відзначатимуть 10-річчя ініціативи ЄС

     • 11520 переглядiв

    Радника Президента нагородили орденом

     • 15234 переглядiв