rosiyani-zastosovuyut-novu-ipso-pro-kolosalni-vtrati-zsu-zakhidnoyi-tekhniki-tsentr-strategichnikh-komunikatsiy

Росіяни застосовують нову ІПСО про "колосальні втрати" ЗСУ західної техніки - Центр стратегічних комунікацій

 • 979658 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомили, що російські пропагандисти посилено відпрацьовують тему нібито "колосальних втрат" української техніки, зокрема, західних зразків, передає УНН.

Цитата

"росіяни застосовують нову ІПСО з нібито колосальними втратами Сил оборони... Втрати є на кожній війні – тим більше під час бойових дій наступального характеру. Але українські втрати – точно не в заявлених роспропагандою масштабах", - йдеться в повідомленні.

Деталі

У Центрі пояснюють, що для збільшення показників пропагандисти рф показують одну і ту ж знищену техніку з різних ракурсів, але в різних повідомленнях. Крім цього, зазначається, що вони видають російські втрати за втрати українських бійців.

"росія реалізує інформаційно-психологічну операцію на задану тему, тому вірити російським заявам і фейковим "доказам" немає жодних підстав. Особливий акцент пропаганди на втратах західних зразків – це спроба знизити її ефективність в очах українців, їхніх партнерів та підняти бойовий дух росіян", - підкреслили експерти.

Повідомляється, що західні танки і бронетехніка вже дуже добре зарекомендували себе на полі бою, хоча і були задіяні поки що в обмеженому обсязі. За даними Центру, з початку червня російські щоденні втрати у бронетехніці зросли в рази, серед них -  дефіцитні зразки, на кшталт ЗРК "Тор" і ТОС-1А "Солнцепек".

Нагадаємо

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки 12 червня наголосив, що російські фейки про контрнаступ українських військових безглузді, адже насправді Україна має успіх на кількох напрямках.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Кількість біженців у світі зросла до 110 мільйонів - ООН

     • 863221 переглядiв

    білорусь почала отримувати російську ядерну зброю — Reuters

     • 1181699 переглядiв

    МВС показало перші хвилини після атаки в Одесі

     • 1761392 переглядiв