ukenru
rosiya-zatrimala-dlya-oglyadu-7-korabliv-v-azovskomu-mori

Росія затримала для огляду 7 кораблів в Азовському морі

 • 10767 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Російські прикордонники затримали для огляду 7 іноземних кораблів В Азовському морі. Про це УНН повідомили у Державній прикордонній службі.

"Факт такий дійсно був. Російськими прикордонниками для огляду було затримано 7 кораблів під іноземними прапорами. Зокрема, Сьєра-Лєоне, Мальти, Молдови. Три з них прямували з українських портів в Азовському морі, 4 – до українських портів. При цьому 2 з 4 останніх вже прибули до портів призначення після огляду", - сказали у ДПСУ.

Водночас у прикордонній службі зазначили, що, починаючи з 2004 року, води Азовського моря визнані водами для спільного користування як Україною, так і Росією, тому практика перевірки суден, які викликають підозру, є сталою формальністю.

"Але, починаючи з середини квітня поточного року, російська сторона зловживає цією практикою і використовує її для політичного тиску на Україну", - зазначили у прикордонній службі.

Як повідомляв УНН, справа моряків українського судна “ЯМК-0041”, затриманого біля берегів анексованого Криму, має особливий інтерес в Україні й Росії, вирішиться воно тільки завдяки “політичному рішенню на найвищому рівні”. Про це повідомив адвокат українських рибалок Еміль Курбедінов.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП