ukenru
rosiya-utilizuye-ukrayinsku-viyskovu-tekhniku-v-krimu-pislya-2024-roku

Росія утилізує українську військову техніку в Криму після 2024 року

 • 15221 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Якщо протягом 10 років Україна не забере з Криму залишену військову техніку, то Росія буде змушена її утилізувати. Про це повідомив голова комітету з оборони Держдуми, колишній командувач повітряно-десантних військ (ВДВ) Володимир Шаманов, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Це перш за все завдання керівництва України (по залишеній в Криму українській військовій техніці, в тому числі кораблі, літаки). Виходячи з міжнародних норм, протягом 10 років вони повинні або забрати (техніку), або через 10 років ми будемо змушені це утилізувати, тому що те, що не знаходиться в експлуатації, занепадає і приходить в непридатність. Сучасних зразків ми не спостерігали, а ті, які є, вони Збройним силам РФ не цікаві", - сказав Шаманов.

Як повідомляв УНН, російські силовики стверджують, що українські винищувачі МіГ-29, які залишилися в Криму після анексії півострова Росією, відновити неможливо.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія готова повернути з окупованого Криму Україні військову техніку.

Українські Національні Новини

Політика