ukenru
rosiya-ta-magate-proveli-zustrich-schodo-zaporizkoyi-aes-rishennya-schodo-zoni-bezpeki-nemaye

росія та МАГАТЕ провели зустріч щодо Запорізької АЕС: рішення стосовно зони безпеки немає

 • 479548 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. У москві пройшли консультації росії та МАГАТЕ щодо зони безпеки на Запорізькій АЕС, повідомили у "росатомі", зазначивши, що консультації щодо проекту декларації про створення такої зони будуть продовжені, пише УНН.

Цитата

”22 грудня у москві відбувся черговий раунд консультацій генерального директора “росатому” лихачова та генерального директора МАГАТЕ Гроссі. (...) Під час зустрічі обговорювалися підходи до створення зони захисту ядерної та фізичної ядерної безпеки на Запорізькій АЕС. Відзначено суттєву близькість позицій щодо проекту декларації про створення такої зони", - ыдеться в повідомленні.

Деталі

Як зазначено, консультації буде продовжено "з розумінням необхідності виходу на взаємоприйнятний текст у максимально стислий термін".

Вказано, що сторони "докладно обговорили ситуацію на Запорізькій АЕС у контексті завдання підвищення надійності електро- та теплопостачання майданчика станції та міста Енергодар". І що було порушено питання роботи місії експертів МАГАТЕ на станції.

Доповнення

Територія захопленої російськими окупантами ЗАЕС неодноразово зазнавала артилерійських обстрілів, що викликає побоювання з приводу ядерної катастрофи.

Очільник МАГАТЕ сподівається створення зони безпеки навколо ЗАЕС найближчим часом.

Українські Національні Новини

Політика