ukenru
rosiya-rozgortaye-protipikhotni-mini-vzdovzh-oboronnikh-liniy-na-donbasi-britanska-rozvidkaa

рашисти розкидають протипіхотні міни вздовж оборонних ліній на Донбасі – британська розвідка

 • 117577 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. російські окупанти, ймовірно, розкидають протипіхотні міни вздовж своїх оборонних ліній на Донбасі. Як інформує міністерство оборони Великої Британії у Twitter, ці міни можуть завдати значних втрат як серед військових, так і серед цивільних, пише УНН.

Цитата

"росія, ймовірно, розгортає протипіхотні міни для захисту та стримування пересування вздовж своїх оборонних ліній на Донбасі. Ці міни потенційно можуть завдати значних втрат як серед військових, так і серед місцевого цивільного населення", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Також у Донецьку та Краматорську окупанти, ймовірно, спробували застосувати розосереджені протипіхотні міни ПФМ-1 та ПФМ-1С. Це серія PFM-1, яку зазвичай називають "міною-метеликом", є дуже суперечливою зброєю невибіркового типу.

PFM-1 були використані з руйнівним ефектом під час радянсько-афганської війни, де вони нібито покалічили велику кількість дітей, які прийняли їх за іграшки.

Цитата

“Цілком імовірно, що запаси радянських часів, які використовує росія, з часом погіршаться. Це створює загрозу як для місцевого населення, так і для гуманітарних операцій з розмінування”, – йдеться в повідомленні.

Доповнення

За даними британської розвідки, війна росії в Україні ось-ось вступить у нову фазу, при цьому більша частина бойових дій переміститься на майже 350-кілометровий фронт, що простягається на південний захід від Запоріжжя до Херсона, паралельно річці Дніпро.

Українські Національні Новини

Війна