rosiya-prodovzhit-rozrobku-yadernoyi-zbroyi-ministr-oboroni

росія продовжить розробку ядерної зброї – міністр оборони

 • 437520 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. росія продовжить розвивати свою ядерну тріаду балістичних ракет, підводних човнів та стратегічних бомбардувальників, оскільки така зброя є головною гарантією її суверенітету, заявив у вівторок міністр оборони сергій шойгу, передає УНН.

Цитата

"Ми продовжимо розвивати ядерну тріаду і підтримувати її боєздатність, оскільки ядерний щит був і залишається головним гарантом суверенітету та територіальної цілісності нашої держави", - сказав шойгу.

"Підвищуватимемо також бойові можливості вкс - як у плані роботи винищувачів і бомбардувальників у районах дії сучасних засобів ППО, так і в плані вдосконалення безпілотних літальних апаратів".

Доповнення

Усі цифри щодо ядерної зброї є оціночними, але, за даними Федерації американських учених, росія має 5977 ядерних боєголовок - пристроїв, що викликають ядерний вибух, - хоча сюди входять близько 1500 боєголовок виведених з експлуатації та демонтажу.

4500 або близько того вважаються стратегічною ядерною зброєю - балістичними ракетами, які можуть бути націлені на великі відстані. Ця зброя зазвичай асоціюється із ядерною війною.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росія продовжить розробку ядерної зброї – міністр оборони

     • 437520 переглядiв

    В Україні зросте сума компенсації за працевлаштування ВПО

     • 469234 переглядiв

    Уряд планує розробити Соціальний кодекс України

     • 579601 переглядiв