ukenru
rosiya-pidgotuvala-informatsiynu-spetsoperatsiyu-z-diskreditatsiyi-voyenno-politichnogo-kerivnitstva-ukrayini-gur

ГУР: рф підготувала нову ІПСО з дискредитації України та воєнно-політичного керівництва вартістю 6 млн доларів

 • 211244 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Головне управління розвідки міністерства оборони України попереджає, що росія підготувала нову інформаційну спецоперацію з дискредитації України та її воєнно-політичного керівництва. На це росіяни витратили близько 6 млн доларів. Повідомляє ГУР в Telegram, пише УНН

Цитата

"Спільними зусиллями розвідувальної спільноти України отримано інформацію про те, що російським агентством соціального проєктування запущено новий етап кампанії з дискредитації українського військового командування та державних діячів", - йдеться в повідомленні.

Деталі

За даними розвідки, було підготовлено серію провокативних матеріалів, які мають перекласти на Україну відповідальність за підрив окупантами дамби Каховської ГЕС. В них містяться звинувачення на адресу воєнно-політичного керівництва, зокрема, Президента України.

Під кожним матеріалом розміщуватимуться коментарі з фейкових акаунтів, начебто від імені українських та іноземних читачів.

"Вони мають створити враження "живої" дискусії та залучити до обговорення реальних користувачів мережі", - йдеться в повідомленні.

За інформацією, така інформаційна спецоперація обійшлася росіянам у близько 6 мільйонів доларів, з можливістю подальшого збільшення, зазначили в ГУР.

Нагадаємо

Раніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що відомство має докази того, що окупанти дистанційно підірвали Каховську ГЕС в Херсонській області.

Українські Національні Новини

Війна