rosiya-ogolosit-u-rozshuk-suddiv-mks-yaki-vidali-order-na-aresht-putina

росія оголосить у розшук суддів МКС, які видали ордер на арешт путіна

 • 1117830 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Слідчий комітет росії найближчим часом оголосить у розшук суддів Міжнародного кримінального суду (МКС), які видали ордер на арешт володимира путіна, та ще однієї посадової особи, заявив у четвер голова слідчого комітету олександр бастрикін, повідомляють росЗМІ, пише УНН.

Цитата

«Слідчий комітет тоді дуже швидко порушив кримінальну справу стосовно голови та трьох суддів, які активно вплинули на ухвалення цього рішення. Найближчим часом їх буде оголошено в розшук», — сказав бастрикін, виступаючи на Петербурзькому міжнародному юридичному форумі.

Раніше

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента росії та уповноваженої з прав дитини марії львової-бєлової за схему депортації українських дітей до росії.

Суд заявив, що «є розумні підстави вважати, що путін несе індивідуальну кримінальну відповідальність» за злочини, за їх скоєння безпосередньо разом з іншими та за «нездатність здійснювати належний контроль над цивільними та військовими підлеглими, які вчинили ці дії».

росія не є членом МКС. Оскільки суд не проводить заочних судових процесів, будь-які обвинувачені російські посадові особи мають бути або видані москвою, або заарештовані за межами росії.

кремль назвав дії МКС «обурливими та неприйнятними».

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    США конфіскували 13 веб-доменів "Хезболли"

     • 1150675 переглядiв