rosiya-mozhe-vidnoviti-dilovi-vidnosini-z-nimechchinoyu-yakscho-vona-pripinit-viynu-v-ukrayini-kantsler

росія може відновити ділові відносини з Німеччиною, якщо вона припинить війну в Україні - канцлер

 • 603006 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив у понеділок, що економічна співпраця між Німеччиною та росією може знову стати можливою, якщо кремль припинить війну в Україні. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У попередніх виступах Шольц заявляв, що Захід не скасує санкції, накладені на росію у відповідь на її вторгнення в Україну, доки Москва не виведе свої війська з України і не досягне мирної угоди з Києвом.

"Наразі відносини, які ми маємо, скорочуються, скорочуються, скорочуються", - сказав він Німецькому комітету зі східноєвропейських економічних відносин, маючи на увазі західні санкції щодо росії, які призвели до припинення двосторонньої торгівлі та інвестицій.

"Але росія, яка закінчує війну, - сказав Шольц, - Має отримати шанс на відновлення економічної співпраці. - Але не зараз".

Доповнення

Німеччина, великий імпортер російського газу до війни, не отримувала газу з росії з кінця серпня.

У вересні уряд заявив, що німецька влада бере під свій контроль три нафтопереробні заводи, що належать росії, для забезпечення енергетичної безпеки. Дві дочірні компанії російського нафтового гіганта "Роснефть" були передані в управління національному мережевому регулятору.

Незабаром після цього уряд оголосив про націоналізацію найбільшого в країні імпортера природного газу Uniper.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Одесі обмежать інформацію про подачу світла — ОВА

     • 725430 переглядiв