ukenru
rosiya-i-bilorus-provedut-spilne-trenuvannya-zbroynikh-sil

Росія і Білорусь проведуть спільне тренування Збройних сил

 • 6927 переглядiв

КИЇВ. 18 березня. УНН. З 18 по 22 березня пройде спільне штабне тренування Об'єднаного командування регіонального угруповання військ Росії і Білорусі. Про це йдеться на сайті Міноборони Республіки Білорусь, передає УНН.

"З 18 по 22 березня під керівництвом начальника Генерального штабу Збройних сил - першого заступника Міністра оборони Республіки Білорусь генерал-майора Олега Белоконева проводиться спільна штабне тренування Об'єднаного командування регіонального угруповання військ (сил) Республіки Білорусь і Російської Федерації по темі:"Планування застосування РГВ (С) в інтересах забезпечення військової безпеки Союзної держави", - йдеться в повідомленні.

У Міноборони заявили, що до тренування будуть залучені офіцери Збройних сил Республіки Білорусь та Російської Федерації в складі Об'єднаного командування регіонального угруповання військ, а також оперативні групи командування ВПС і військ ППО, сил спеціальних операцій Збройних cил, управління оперативних командувань, штабів зон територіальної оборони, республіканських органів державного управління Республіки Білорусь.

"Мета тренування - підвищити злагодженість органів військового управління і оперативну сумісність особового складу Об'єднаного командування в ході планування застосування РГВ (С) спільно з іншими військами і військовими формуваннями Республіки Білорусь", - заявили в міністерстві.

Відзначається, що це тренування повинна стати початковим етапом підготовки до спільного оперативного вченню Збройних cил Білорусі та Росії "Щит Союзу-2019".  Навчання пройдуть у вересні на території Російської Федерації.

Як повідомляв УНН, з травня по вересень 2019 року на українсько-білоруській ділянці кордону планується проведення спільної спеціальної прикордонної операції "Полісся-2019", під час якої буде відбуватися консолідація зусиль прикордонних відомств і правоохоронних органів обох держав.

Українські Національні Новини

Новини Світу