rosiiska-propahanda-poshyriuie-falshyvi-zaiavy-pro-te-shcho-velyka-brytaniia-planuie-yadernyi-udar-po-ukraini

російська пропаганда поширює фальшиві заяви про те, що Велика Британія планує ядерний удар по Україні

 • 38891 переглядiв

російські ЗМІ поширюють фальшиві звинувачення про те, що Велика Британія планує завдати ядерного удару по Західній Україні.

російські медіа поширюють фейкові звинувачення про плани Великої Британії на ядерний удар у західній Україні. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI, передає УНН.

Деталі

російські пропагандистські Telegram-канали в останні дні активно поширюють фейкову інформацію про те, що Велика Британія готує провокацію з ядерним ударом по західній Україні. За словами російських джерел, Сполучене Королівство має намір підірвати на контрольованій "київським режимом" території власний ядерний заряд і звинуватити в усьому росію.

Проте згідно із надійними джерелами, такі заяви є чистою маніпуляцією. Наразі не існує підтверджень щодо безпосередньої підготовки росією ядерного удару.

Крім того, експерти наголошують, що неможливо непомітно привести ядерну зброю в повну бойову готовність, оскільки сучасні технології розвідки швидко виявляють будь-які такі дії.

Цей інформаційний фейк вважається складовою частиною стратегії кремлівського режиму з ядерного шантажу. Очевидною метою його поширення є дискредитація України та спроба змусити міжнародне співтовариство перейти на компроміс з рф.

"путін" не скандували: у Страткомі розвінчали фейк про кричалку румунських уболівальників на матчі з Україною17.06.24, 19:35

Юлія Котвицька

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Харкові прогриміла серія вибухів

     • 25928 переглядiв