rosiiany-povnistiu-znyshchyly-avtentychnu-pamiatku-svitovoho-znachennia-khersones-tavriiskyi-lubinets-zvernuvsia-do-oon

росіяни повністю знищили автентичну пам’ятку світового значення Херсонес Таврійський: Лубінець звернувся до ООН

 • 22877 переглядiв

Дмитро Лубінець звернувся до ООН через руйнування Росією Херсонесу Таврійського в окупованому Криму. Окупанти знищили автентичну пам'ятку, провели незаконні будівельні роботи та вивезли археологічні знахідки.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до ООН щодо руйнування росією Херсонесу Таврійського в тимчасово окупованому Криму, передає УНН.

Деталі

Як заявив Лубінець, з 2014 року росія розпочала масштабну операцію зі знищення української культурної спадщини і майже 10 років на цей злочин реакції не було ніякої – пам’ятки історії безслідно зникали, а світ мовчав.

Тепер же росіяни повністю знищили автентичну пам’ятку світового значення Херсонес Таврійський. Там вони розпочали незаконні будівельні роботи на руїнах Херсонесу, фактично збудувавши нове місто – так званий історично-археологічний парк. Забудовники загородили оглядовими майданчиками археологічні залишки, що були на поверхні, декілька розкопаних об’єктів перенесли та відбудували в іншому місці. На місці стародавньої цитаделі звели амфітеатр, що створює навантаження на оригінальну споруду. Багато археологічних знахідок фактично викрадені рф та вивезені до російських музеїв

- зазначив Лубінець.

Омбудсмен звернувся до ООН щодо руйнування Херсонесу Таврійського, а також зазначив, що за руйнування культурної спадщини росія має понести відповідальність відповідно до міжнародного права, як і за викрадення музейних експонатів, які окупанти масштабно вивозять із ТОТ України.

Нагадаємо

Торік повідомлялося, що російські окупанти пограбували музей-заповідник "Херсонес Таврійський" і вивезли велику кількість цінних артефактів, включаючи золото Візантії, до великого новгорода. При цьому стверджуючи, що предмети призначені для виставки.

Популярні

Новини по темі

Шольц вважає, що Гарріс може перемогти на виборах у США

 • 15246 переглядiв