rosiia-namahaietsia-zaliakaty-ukraintsiv-tsentr-protydii-dezinformatsii-poiasnyv-zaiavy-moskvy-pro-pidryv-kyivskoi-hes

росія намагається залякати українців: Центр протидії дезінформації пояснив заяви москви про підрив Київської ГЕС

 • 69979 переглядiв

Росія поширює дезінформацію про те, що Україна нібито планує підірвати дамби під Києвом і Каневом, щоб посіяти паніку і вимагати поступок, але українська оборона унеможливлює такі диверсії, повідомляє Центр протидії дезінформації.

Провокативними заявами про можливий підрив Київської та Каневської ГЕС росіяни намагаються посіяти паніку серед українців. Про це заявили у Центрі протидії дезінформації, передає УНН.

Деталі 

В ЦПД наголошують, що заяви захарової про ймовірний підрив дамб в Україні - частина дезінформаційної кампанії рф.

рф продовжує спроби дестабілізувати ситуацію в Україні в рамках дезінформаційної операції "Мир", намагаючись залякати українців загрозою нових терактів. 

- попередили в Центрі протидії дезінформації

Зазначається, що цими заявами кремль намагається викликати паніку серед українців. Паралельно в українське суспільство вкидаються наративи про необхідність "миру за будь-яку ціну", тобто де-факто капітуляції.

У Центрі підкреслюють - ворог розраховує, що українці під впливом страху будуть вимагати піти на поступки росії. 

 Попри те, що заява захарової має вигляд спроби забезпечити росії алібі перед терактом, у рф немає засобів та можливостей для знищення дамб біля Києва та Канева. Знищити ці об’єкти ракетними ударами неможливо, а варіант підриву через диверсію виключений, оскільки дамби перебувають під посиленою охороною

- наголошують в Центрі протидії дезінформації.

Нагадаємо

Речниця російського мзс марія захарова заявила, що Україна нібито готує підрив дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища, щоб нібито звинуватити в цьому росію.

Володимир Омельченко

Війна

Популярні

Новини по темі