rosii-ne-vdastsia-unyknuty-vidpovidalnosti-za-zbyttia-litaka-mh17-kuleba

росії не вдасться уникнути відповідальності за збиття літака MH17 - Кулеба

 • 20712 переглядiв

Глава МЗС заявив, що росії не вдасться уникнути відповідальності за збиття літака Малайзійських авіаліній рейсу MH17 у 2014 році, і весь командний склад має бути притягнутий до відповідальності.

росії не вдасться уникнути відповідальності за збиття малайзійського лайнера MH17 у 2014 році у небі над Донецькою областю. До відповідальності повинен бути притягнутий увесь командний склад. Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав у коментарі South China Morning Post, передає УНН.

Довічне ув’язнення винних у цьому злочині є доказом того, що росії не вдасться уникнути відповідальності. Рано чи пізно ті, хто почав цю трагедію, теж повинні бути притягнуті до відповідальності

- сказав Кулеба.

МЗС України наполягає, що до відповідальності мають бути притягнуті не лише ті, хто здійснив запуск ракети, а й увесь командний склад.

Правосуддя відбулося, принаймні частково, голландським судом, який встановив правду та ідентифікував винних. Але я думаю, що навіть це не повністю вгамувало біль рідних

- додав український міністр.

Додамо

У 10 річницю збиття літака Малайзійських авіаліній MH17 міністерство закордонних справ України висловило співчуття сім’ям та близьким усіх загиблих пасажирів та членів екіпажу. А також закликало всі залучені держави співпрацювати для притягнення рф до відповідальності.

Нагадаємо

В 2014 році у небі над Донеччиною, де йшли бойові дії між проросійськими бойовиками та українською армією, збили літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував пасажирський рейс MH17 із Нідерландів до Малайзії. На борту перебували 298 людей, всі вони загинули.

Трагедія ніколи не буде забута: Зеленський про роковини збиття рф літака рейсу MH1717.07.23, 16:15 • [views_251535]

Слідство довело, що літак збили ракетою зенітно-ракетної установки "Бук". Також слідчі довели, що стріляли з території, яку на той момент контролювали бойовики так званої "днр", а прибув туди "Бук" із росії.

У 2022 році окружний суд Гааги визнав трьох людей винними у причетності до збиття малайзійського "Боїнга", у тому числі колишнього "міністра оборони" так званої "ДНР" та полковника фсб у відставці ігоря гіркіна (більш відомого як ігор стрєлков).

Особиста інформаторка генерала гру рф, який причетний до збиття MH17, проведе 12 років за гратами09.05.23, 16:25 • [views_1123320]

Популярні

Новини по темі