rosenergoatom-obmezhuye-magate-u-dostupi-do-obyektiv-zaporizkoyi-aes-pislya-obstriliv-zmi

"росенергоатом" обмежує МАГАТЕ у доступі до об'єктів Запорізької АЕС після обстрілів - ЗМІ

 • 369465 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. Російський оператор атомної енергетики "росенергоатом" анонсував обмеження для команди МАГАТЕ у доступі до обʼєктів Запорізької АЕС після потужних обстрілів станції на вихідних, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомило, що понад десяток вибухів сколихнули атомну станцію ввечері в суботу та в неділю. 

Очільник МАГАТЕ Рафаель Гроссі попередив, що той, хто відкрив артилерійський вогонь по Запорізькій атомній електростанції, "грав з вогнем", тоді як його команда готувалася оглянути її в понеділок на предмет пошкоджень після обстрілів на вихідних.

"Команда планує провести оцінку в понеділок, сказав Гроссі, але російський оператор атомної енергетики "росенергоатом" заявив, що будуть обмеження на те, що команда може перевірити", - відзначає видання.

"Якщо вони захочуть оглянути об'єкт, який не має жодного стосунку до ядерної безпеки, у доступі буде відмовлено", - заявив державному росЗМІ радник генерального директора "росенергоатому" Ренат Карчаа.

Доповнення 

Внаслідок ранкових обстрілів російськими військами Запорізької АЕС 20 листопада було виведене з ладу обладнання, необхідне для запуску 5-го і 6-го енергоблоків, які постачають електроенергію на потреби України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні чутно вибухи: офіційної інформації немає

     • 349423 переглядiв

    Сервісні центри МВС працюватимуть за новим графіком

     • 343042 переглядiв