ukenru
robotu-treba-prodovzhuvati-fon-der-lyayen-obgovorila-iz-zelenskim-progres-ukrayini-na-shlyakhu-do-yes

"Роботу треба продовжувати": фон дер Ляєн обговорила із Зеленським прогрес України на шляху до ЄС

 • 303074 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що обговорила із Президентом Володимиром Зеленським прогрес України на шляху до ЄС, вказавши, що з повагою ставиться до наполегливої роботи України над реформами на тлі війни і роботу треба продовжувати, пише УНН.

Цитата

"Ми також обговорили прогрес України на шляху до ЄС. Я віддала данину повагу зусиллям України, яка наполегливо працювала над реформами в умовах повномасштабної війни. Роботу потрібно продовжувати. Україна може розраховувати на нашу підтримку та експертизу протягом усього процесу", - написала фон дер Ляєн у Twitter.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна розраховує отримати у червні позитивну проміжну оцінку Європейської комісії щодо прогресу країни на шляху до ЄС. 

Україна подала заявку на членство в ЄС у лютому 2022 року та отримала статус кандидата в ЄС у червні 2022 року. У грудні повідомлялося, що ЄС підтвердив прогрес України у виконанні семи рекомендацій Єврокомісії та готовність надати попередню оцінку навесні. Президент Зеленський раніше закликав Євросоюз ухвалити рішення про початок уже цього року переговорів щодо приєднання України до ЄС.

Українські Національні Новини

Політика