ukenru
rivna-prava-v-ukrayini-zmenshivsya-rozriv-v-oplati-pratsi-zhinok-i-cholovikiv

Рівні права: в Україні зменшився розрив в оплаті праці жінок і чоловіків

 • 57774 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. За результатами виконання Україною міжнародних зобов’язань за Конвенцією ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок вдалося зменшити розрив в оплаті праці жінок і чоловіків, а також скоротити гендерну нерівність. Про це йшлося під час слухань у Комітеті з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, передає УНН з посиланням на Telegram-канал Міністерства соціальної політики.

Цитата:

"Україні вдалося зменшити розрив в оплаті праці жінок і чоловіків. Так, якщо у 2017 році він становив 21,2%, то у 2020 році – 20,4%", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що зросло представництво жінок у Парламенті, місцевих радах обласного, міських та районних рівнів, чому сприяло введення гендерних квот.

Деталі

Зазначається, що серед основних здобутків у виконанні Конвенції - створення системи для скорочення гендерної нерівності в усіх сферах життєдіяльності суспільства шляхом інтеграції гендерних підходів. Зокрема, постановою Кабінету Міністрів затверджено Типові положення про відповідальний підрозділ та радників з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Окрім того, у 2021 році був прийнятий другий національний план з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека" до 2025 року.

Нагадаємо

За результатами першого півріччя 2020 року рівень бідності за абсолютним критерієм серед працюючого населення становить 42,4% - така частка працюючого населення не могла забезпечити гідне життя собі та своїй родині.

Крім того, повідомлялося, що за "карантинний" 2020 рік українці скоротили свої заощадження на 17 млрд грн.

Українські Національні Новини

Політика