rheinmetall-otrymav-pershe-zamovlennia-vid-ukrainy-na-budivnytstvo-zavodu-z-vyrobnytstva-boieprypasiv

Rheinmetall отримав перше замовлення від України на будівництво заводу з виробництва боєприпасів

 • 28422 переглядiв

Німецький концерн Rheinmetall отримав замовлення від України на будівництво заводу боєприпасів. Виробництво планується розпочати протягом 24 місяців, вартість проєкту оцінюється від 100 до 500 млн євро.

Німецький оборонний концерн Rheinmetall заявив про отримання першого замовлення від України на будівництво заводу з виробництва боєприпасів. Про це УНН пише з посиланням на заяву концерну.

Компанія Rheinmetall отримала своє перше важливе замовлення від уряду України на будівництво заводу з виробництва боєприпасів в Україні, про яке було оголошено в лютому 2024 року, і яке стане відправною точкою для реалізації проєкту

- йдеться в заяві.

Замовлення включає в себе повне технічне оснащення заводу аж до введення його в експлуатацію. Наразі в Україні тривають заходи для забезпечення необхідної інфраструктури. Очікується, що виробництво боєприпасів на цьому підприємстві в Україні розпочнеться протягом 24 місяців. Разом зі своїм українським партнером по спільному підприємству Rheinmetall також відповідатиме за експлуатацію заводу.

Точна вартість замовлення невідома: названо рамки від 100 до 500 мільйонів євро.

Нагадаємо

У червні 2024 року генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер та міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин підписали угоду про розширення стратегічної співпраці на "Конференції з відновлення України" в Берліні. Кількома днями раніше вони відкрили бронетанковий завод на заході України, яким керує спільне підприємство Rheinmetall Ukrainian Defence Industry LLC. Перша бойова машина піхоти (БМП) Lynx від Rheinmetall має бути передана українським збройним силам до кінця цього року, а місцеве виробництво має розпочатися якнайшвидше.

Додамо

У червні компанія Rheinmetall отримала від Німеччини рекордний рамковий контракт на 8,5 млрд євро на поставку 155-мм артилерійських боєприпасів, у першу чергу для поповнення запасів Бундесверу і підтримки України, Нідерландів, Естонії та Данії. Поставки почнуться на початку 2025 року.

CNN: США зірвали спецоперацію росіян з вбивства гендиректора Rheinmetall, який підтримує Україну11.07.24, 19:08

Популярні

Новини по темі