rf-ymovirno-prorvalasia-do-peredmistia-chasiv-yaru-brytanska-rozvidka-proanalizuvala-sytuatsiiu-na-fronti

Війська рф, ймовірно, прорвалися до передмістя Часів Яру: британська розвідка проаналізувала ситуацію на фронті

 • 27500 переглядiв

За даними британської розвідки, російські війська, можливо, здійснили обмежений прорив у східне передмістя Часів Яру.

Сухопутні війська рф, ймовірно, досягли обмеженого прориву у східне передмістя Часового Яру - міста, розташованого приблизно за 8 км на захід від Бахмута. Про це йдеться у звіті розвідки Міноборони Британії, пише УНН.

Деталі

У розвідці припускають, що російські окупанти, ймовірно, також захопили селище Іванівське, яке розташоване неподалік від Часів Яру. Там, у міських районах, ведуться запеклі бої - натомість ЗСУ протистоять наступу.

російські сили, ймовірно, залишаться на східній стороні каналу, що проходить через місто, який є перешкодою для їх просування,

- йдеться у повідомленні.

На думку розвідників, російська армія та цьому напрямку зазнає значних втрат. Водночас Часів Яр становить цінність для росії через своє стратегічне становище на плато, а також через його історичне використання як логістичний вузол для ЗСУ.

Нагадаємо

Як раніше повідомляла британська розвідка, росія розширює зусилля по набору бойовиків на Глобальному Півдні, особливо в таких країнах Центральної Африки, як Руанда, Бурунді, Конго та Уганда, пропонуючи бонуси й зарплати, щоб уникнути додаткової мобілізації всередині самої рф.

Ольга Розгон

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Маск відмовився від позову проти OpenAI

     • 16037 переглядiв

    У Запоріжжі пролунали два вибухи

     • 22007 переглядiв

    Влада Грузії готується відкрити посольство в москві - ЗМІ

     • 16323 переглядiв