rf-napravila-britaniyi-notu-cherez-spravu-skripalya

РФ направила Британії ноту через "справу Скрипаля"

 • 18260 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. Міністерство закордонних справ РФ направило Великій Британії ноту з 14 запитаннями у справі про отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля, передає УНН з посиланням на Эхо Москвы.

Перше запитання стосується відмови в праві консульського доступу до отруєних у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки. Друге - про антидоти, які медики дали постраждалим.

Наступні кілька запитань стосуються залучення Франції до розслідування отруєння.

Москва також вимагає відповіді на запитання про, нібито, "російське походження" нервово-паралітичної речовини, якою були отруєні Скрипалі.

4 березня екс-полковник запасу ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені в непритомному стані з отруєнням невідомою речовиною на лавці в торговому центрі в британському місті Солсбері. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що С.Скрипаля і його дочку отруїли нервово-паралітичною речовиною, розробленою в Росії.

Лондон застосував санкції. Зокрема, вирішив вислати 23 російських дипломатів. 26 березня до Великої Британії приєдналися ще понад два десятки країн - країни ЄС, Україна, США, Канада та Австралія, також виславши російських дипломатів. Москва відреагувала, також виславши дипломатів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    РФ направила Британії ноту через "справу Скрипаля"

     • 18260 переглядiв

    СБУ закрила в’їзд до України 60 видвореним з США росіянам

     • 11946 переглядiв

    Маск планує зробити інтернет швидшим

     • 16706 переглядiв

    Туристичний автобус з росіянами потрапив у ДТП у Польщі

     • 8490 переглядiв

    У Києві чоловік стрибнув з мосту

     • 11753 переглядiв

    Бойовики на Донбасі застосували гранатомети і кулемети

     • 8993 переглядiв