ukenru
reuters-postachalniki-sudnovogo-paliva-pripinyayut-obslugovuvati-rosiyski-sudna

Reuters: постачальники суднового палива припиняють обслуговувати російські судна

 • 120533 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Продавці морського палива припинили обслуговувати судна під російським прапором у великих європейських центрах, включаючи Іспанію та Мальту, що стало черговим ударом по експорту москви, повідомили у Reuters. Про це інформує УНН.

Деталі

Втрата доступу до пунктів заправки в Середземному морі створює серйозні логістичні проблеми для російських нафтових танкерів, які прямують з балтійських портів до Азії, а також створює занепокоєння з приводу можливого застрягання в морі з легкозаймистими вантажами, кажуть джерела судноплавства.

Проблеми з оплатою через банківські обмеження також додали ускладнення з угодами з судновим паливом, вартість якого зазвичай оплачується в доларах США.

Одне джерело Reuters повідомило, що кораблі під російським прапором не можуть забезпечити морське паливо на Мальті та Іспанії – усіх основних зонах бункерування або дозаправки в Середземному морі.

"Кільком танкерам довелося здійснити довший шлях, щоб бункерувати в інших країнах після того, як європейські порти відмовилися надати паливо", — повідомило інше джерело Reuters, знайоме з одним із переміщень танкера.

Урядовий чиновник Мальти заявив, що країна не дозволяє судам під російським прапором заходити до своїх портів.

Прес-секретар міністерства транспорту Іспанії Merchant Marine заявив, що "можливо, що деякі постачальники вживають ці заходи самостійно".

Нагадаємо

Велика Британія заборонила обслуговування кораблів та літаків російських олігархів.

Українські Національні Новини

Новини Світу