ukenru
reuters-apple-zagrozhuye-dodatkovi-antimonopolni-zbori-yes-u-rozsliduvanni-potokovoyi-peredachi-muziki

Reuters: Apple загрожує додаткові антимонопольні збори ЄС у розслідуванні потокової передачі музики

 • 186729 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Apple найближчими тижнями висунуть додаткове звинувачення в антимонопольних правилах ЄС у результаті розслідування, ініційованого скаргою Spotify. Правоохоронці ЄС посилюють свою справу проти американської компанії. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Європейська комісія минулого року звинуватила виробника iPhone у спотворенні конкуренції на ринку потокової передачі музики через обмежувальні правила для свого App Store, які змушують розробників використовувати власну платіжну систему в додатках і не дають їм інформувати користувачів про інші варіанти покупки.

Такі вимоги також перевірялися в таких країнах, як Сполучені Штати та Великобританія.

Додаткові збори, викладені в так званій додатковій заяві про заперечення, зазвичай нараховуються компаніям, коли орган з питань конкуренції ЄС зібрав нові докази або змінив деякі елементи, щоб посилити свою аргументацію.

Комісія відмовилася від коментарів, у Apple - теж.

Згідно з новими технологічними правилами ЄС, які називаються Законом про цифрові ринки (DMA), узгодженими минулого місяця, така практика є незаконною. Однак у Apple та інших американських технологічних гігантів, на яких діють правила, буде кілька років до початку розгону.

Цитата

"До DMA залишилося ще два роки. Правила, ймовірно, почнуть діяти до Apple на початку 2024 року. Ось чому антимонопольні справи залишаються важливими", — сказав адвокат Демієн Герадін з Geradin Partners, який консультує кількох розробників додатків у інших справах проти Apple. .

Компанії, які порушують антимонопольні правила ЄС, загрожують штрафами в розмірі до 10% їхнього світового обороту та наказом відмовитися від антиконкурентної практики.

На додаток до розслідування потокової передачі музики, практика Apple в електронних книгах і Apple Pay також знаходяться в прицілі антимонопольного законодавства ЄС.

Шведський Spotify, найбільша в світі послуга передплати музики, є однією з найбільших світових історій успіху Європи у сфері споживчих технологій.

Українські Національні Новини

Технології