retsepty-osvizhaiuchykh-yahidnofruktovykh-napoiv-yaki-podaruiut-vidchuttia-lita

Рецепти освіжаючих ягідно‑фруктових напоїв, які подарують відчуття літа

 • 7437 переглядiв

Середина літа – "найсолодша" пора для приготування напоїв із фруктів та ягід, які дозрівають та є буквально вітамінними бомбами для нашого здоров’я. Тож УНН вирішив підготувати добірку рецептів освіжаючих ягідно‑фруктових напоїв, які подарують відчуття літа.

Деталі

На початку липня у садах уже є стиглі абрикоси, персики, вишні, шовковиця, ранні сорти смородини та малини, подекуди ще можна насолодитися пізніми сортами черешні та суниці – саме з цих продуктів і приготуємо напої.

Компот "Ягідна симфонія"

Інгредієнти:

  • 800 г малини;
    • 800 г червоної смородини;
      • 300 г цукру;
        • 2,8 л води;
          • лід.

            Приготування

            1. Малину й смородину потрібно перебрати й добре промити холодною водою.
              1. Висипаємо ягоди в каструлю, додаємо воду й цукор.
                1. Доводимо напій до кипіння й варимо протягом 7 хвилин.
                  1. Знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою й рушником.
                    1. Чекаємо, поки компот настоїться, й проціджуємо.
                      1. Розливаємо в склянки й додаємо кубик льоду.

                        Суничний крюшон

                        Інгредієнти:

                        • 3 склянки суниці;
                          • 150 г цукру;
                            • 1,5 л білого десертного вина;
                              • 1/3 склянки коньяку;
                                • газована вода;
                                  • лід.

                                    Приготування

                                    1. Суницю помити, пересипати цукром і поставити в холодильник.
                                      1. Перед подачею до столу додати охолоджене вино.
                                        1. Склянки на 1/3 заповнити стовченим льодом, 1/3 – крюшоном.
                                          1. Влити по 2-3 год ложки коньяку та трошки газованої води.
                                            1. Подавати до столу із соломинкою.

                                              Компот "Вітамінний бум"

                                              Інгредієнти:

                                              • 350 г чорниці;
                                                • 350 г брусниці;
                                                  • 1 ч. л. цедри лимона;
                                                    • 1 ст. л. лимонного соку;
                                                      • 4 ст. л. цукру;
                                                        • 6 ст. води.

                                                          Приготування

                                                          1. Лимон помиті і промокнути паперовим рушником.
                                                            1. Натерті цедру й вичавити сік.
                                                              1. Викласти ягоди в миску й мити під теплою проточною водою.
                                                                1. Воду вилити в каструлю, додати цукор, лимонний сік і цедру.
                                                                  1. Щойно вода закипить, зняти каструлю з вогню, висипати ягоди й поставити компот варитися ще протягом 5‒7 хвилин після закипання.
                                                                    1. Коли напій буде готовий, залишити його охолоджуватися.
                                                                      1. Подати до столу, прикрасивши долькою лимона й листочком м'яти.

                                                                        Напій із черешень 

                                                                        Інгредієнти:

                                                                        • 500 г черешень;
                                                                          • 100 г цукру;
                                                                            • 100 г вишневого лікеру;
                                                                              • 500 г морозива;
                                                                                • 1,5 л газованої води.

                                                                                  Приготування

                                                                                  1. У великі келихи або високі склянки покласти по кілька черешень без кісточок, побризкати їх лікером.
                                                                                    1. Додати по 1 ч. ложці цукру та 1 ст. ложка морозива.
                                                                                      1. Залити газованою водою.
                                                                                        1. Подавати з ложечкою та соломинкою.

                                                                                          Кава з молоком та вишневим лікером 

                                                                                          Інгредієнти:

                                                                                          • на 1/4 л молока – 50 г шоколаду;
                                                                                            • 1/4 л кави;
                                                                                              • 2 ч. ложки вишневого лікеру;
                                                                                                • 0,5 склянки збитих вершків;
                                                                                                  • 1 ч. ложка какао-порошку.

                                                                                                    Приготування

                                                                                                    1. Натертий на дрібній тертці шоколад розчинити у киплячому молоці.
                                                                                                      1. Додати гарячу каву, лікер, трохи солі.
                                                                                                        1. Потім розлити цю суміш у крихітні філіжанки, додати вершки, а зверху посипати какао-порошком.

                                                                                                          Нагадаємо

                                                                                                          Раніше УНН пропонував п'ять рецептів страв, які допоможуть втамувати голод у спеку, не посилюючи спрагу. Серед них — жива каша з льону, швидке морозиво "Снікерс", сиркове морозиво з полуницею, десерт з чіа та ряжанкою, а також ягідний чизкейк.

                                                                                                          Яна СоколівськаЛайфхаки
                                                                                                            Новини по темі