ukenru
rekonstruktsiya-adminkorpusu-migratsiynoyi-sluzhbi-vikrito-zmovu-dvokh-kompaniy-uchasnits-yikh-oshtrafuvali-na-2-1-mln-grn

Реконструкція адмінкорпусу Міграційної служби: викрито змову двох компаній-учасниць, їх оштрафували на 2,1 млн грн

 • 394348 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Викрито змову двох компаній-учасниць тендеру з реконструкції будівлі майбутнього адміністративного корпусу Державної міграційної служби України. Як повідомили у НАБУ, компанії оштафовано на 2,1 млн грн, передає УНН.

Цитата

"Антимонопольний комітет України за матеріалами НАБУ і САП викрив змову двох компаній-учасниць тендеру з реконструкції будівлі майбутнього адміністративного корпусу Державної міграційної служби України та оштрафував їх за це загалом на 2,1 млн грн. Відповідне рішення АМКУ ухвалив 27 грудня 2022 року", - йдеться у повідомленні.

Додамо

Досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України детективи НАБУ розпочали в лютому 2020 року, воно й досі триває. У межах розслідування детективи зібрали достатньо інформації, що свідчила про антиконкурентний характер дій учасників торгів.

Ці матеріали допомогли АМКУ встановити, що дві компанії-учасниці тендеру з проведення реконструкції узгоджували між собою умови участі у торгах, активно комунікували між собою аби забезпечити перемогу наперед визначеної ТОВ, що врешті-решт і сталося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АМКУ оштрафував двох постачальників труб за змову на понад 100 млн грн

Українські Національні Новини

Економіка