ukenru
reformi-v-sferi-nauki-vidbuvayutsya-povilnimi-tempami-v-kirilenko

Реформи в сфері науки відбуваються повільними темпами - В.Кириленко

 • 8668 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. В країні відбуваються реформи в сфері науки, але невеликими темпами, через незначні фінансові можливості. Про це під час звітної сесії Загальних зборів Національної академії наук України повідомив віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко, передає УНН.

"В країні відбувається реформа науки. Ухвалено новий закон "Про наукову та науково-технічну діяльність". Реформа йде темпами невеликими, бо сила інерції навпаки дуже велика, а фінансові можливості незначні. З огляду на це, норми закону запроваджуються, але кожна з цих норм потребує тривалої фінансової підготовки з тим, аби вони були реалізовані, а не лише задекларовані", - повідомив він.

Він зазначив, що цього тижня уряд ухвалив рішення про створення національної ради з питань розвитку науки та технологій, яку очолить глава уряду Володимир Гройсман.

"Мені відомо, що розпочали роботу ідентифікаційний комітет, який відбирає членів наукового комітету всієї національної ради. Роль іі буде значна, в тому числі і для обрання напрямків фінансування науки. Наступним кроком буде створення національного фонду дослідження", - сказав В.Кириленко.

Нагадаємо, реформа системи освіти в Україні буде запроваджена з 2018 року.

Українські Національні Новини

Суспільство