ukenru
radnika-makrona-zvilnyat-cherez-napad-na-lyudey-pid-chas-travnevoyi-demonstratsiyi

Макрон звільнить свого радника через напад на людей під час травневої демонстрації

 • 10443 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон вирішив звільнити співробітника служби безпеки Александра Беналля з Єлисейського палацу після публікації відео, на якому він нападає на людей під час травневої демонстрації в Парижі. Про це повідомляє прес-служба президента, передає УНН з посиланням на The Local.

Відео, на якому Александр Беналля напав на протестувальника і повалив його на землю, викликало обурення серед політиків.

У п'ятницю з'явилося нове відео, на якому А.Бенналя повалив на землю жінку, перед тим як напасти на іншого маніфестанта.

В адміністрації президента, як повідомляється, після появи нових фактів про "проступок" вирішили звільнити радника і почали відповідну процедуру.

Як повідомляється, А.Беналля також був допитаний поліцією в п'ятницю з приводу інциденту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про відеозапис, на якій Беналла в шоломі напав на маніфестанта на площі Контрескарп.

Як повідомляв УНН, міністр внутрішніх справ Франції Жерар Колломб уточнив кількість затриманих поліцією маніфестантів під час масових протестів в Парижі на початку травня. За його словами, заарештовані 109 осіб. За даними поліції, в щорічній демонстрації 1 травня взяли участь близько 1200 учасників протесту в масках і капюшонах.

Макрон пообіцяв покарати ініціаторів заворушень в Парижі.

Українські Національні Новини

Новини Світу