ukenru
radnik-z-natsbezpeki-prezidenta-ssha-bolton-vidvidaye-oae-dlya-peregovoriv-po-iranu

Радник з нацбезпеки президента США Болтон відвідає ОАЕ для переговорів по Ірану

 • 7850 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Радник з національної безпеки президента США на цьому тижні відправиться в Об'єднані Арабські Емірати для переговорів. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Голос Америки".

Візит Болтона проходить на тлі спроб Об'єднаних Арабських Еміратів, Саудівської Аравії і США ізолювати Іран, і збігається з порядком денним багатьох зустрічей, запланованими в Саудівській Аравії.

Напруга в регіоні зросла після введення адміністрацією Білого дому санкції проти Ірану після одностороннього виходу США з багатосторонньої ядерної угоди від 2015 року, підписаного з Ісламською республікою з країнами Заходу.

Регіональні саміти заплановані на четвер і п'ятницю в Мецці, оскільки Ер-Ріяд прагне до подальшої ізоляції свого регіонального суперника Тегерана.

Нагадаємо, США вважають, що Іран хоче вести з ними переговори, і якщо Тегеран висловить відповідну готовність, Вашингтон позитивно відреагує на таку пропозицію. Про це заявив у понеділок президент США Дональд Трамп перед початком переговорів з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе в Токіо.

Українські Національні Новини

Новини Світу