ukenru
rada-yes-vnesla-obkhid-sanktsiy-u-spisok-kriminalnikh-zlochiniv

Рада ЄС внесла обхід санкцій у список злочинів

 • 1071653 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про внесення обходу санкцій до списку злочинів. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт Ради ЄС.

Цитата

"Рада сьогодні одностайно ухвалила рішення додати порушення обмежувальних заходів до списку злочинів ЄС, включених до договору про функціонування ЄС", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, країни ЄС мають різні визначення того, що є порушенням обмежувальних заходів і яке покарання мають застосовувати.

"Це може призвести до різного ступеня застосування санкцій та ризику обходу цих заходів, потенційно дозволяючи особам, які перебувають під санкціями, продовжувати отримувати доступ до своїх активів та підтримувати режими, проти яких діють заходи ЄС", – додали в Раді ЄС.

Повідомили, що внесення порушення обмежувальних заходів до списку злочинів ЄС – перший із двох кроків, спрямованих на забезпечення однакового ступеня застосування санкцій на всій території ЄС та запобігання спробам обійти або порушити санкції.

Після ухвалення цього рішення Єврокомісія запропонує директиву з правилами щодо визначення кримінальних злочинів та покарань за порушення санкцій.

Нагадаємо

24 листопада голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Євросоюз працює над дев'ятим пакетом санкцій для росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу