ukenru
rada-ukhvalila-za-osnovu-zmini-u-sferi-vikoristannya-yadernoyi-energiyi

Рада ухвалила за основу зміни у сфері використання ядерної енергії

 • 9161 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Верховна Рада ухвалила проект закону 1084 про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії. Відповідне рішення підтримали 293 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії пропонує внесення змін законів України "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку", "Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії", "Про захист людини від впливу іонізуючого випромінювання", "Про видобування і переробку уранових руд".

Законопроект передбачає:

- врегулювання питань ядерної та радіаційної безпеки в частині зменшення ризиків тривалого опромінення продуктами радону;

- врегулювання питань радіаційного захисту при медичному опроміненні;

- удосконалення державного регулювання діяльності з видобування і переробки уранових руд та запровадження ліцензування переробки уранових руд, враховуючи особливості технологічного циклу виробництва уранового концентрату.

При цьому ще 264 нардепи підтримали ініціативу скоротити удвічі тривалість розгляду законопроекту в другому читанні.

Нагадаємо, фракція політичної партії "Європейська солідарність" влаштувала акцію протесту біля трибуни ВР під час виступу співголови фракції Ірини Геращенко.

Українські Національні Новини

Політика