prykordonnyky-pereviryly-58-tysiach-osib-u-poshukakh-vbyvtsi-farion-ministr

Прикордонники перевірили 58 тисяч осіб у пошуках вбивці Фаріон - міністр

 • 13986 переглядiв

Міністр внутрішніх справ повідомив про масштабну перевірку на кордоні для пошуку підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. 18-річний хлопець з Дніпра готувався до злочину щонайменше 2 місяці.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що прикордонники перевірили близько 58 тисяч осіб, які хотіли виїхати з України, саме відповідного віку підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Про це він повідомив в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

"Для перехоплення були залучені прикордонники, які перевірили близько 58 тисяч осіб, які хотіли виїхати за межі нашої держави, саме відповідного віку підозрюваного", - каже Клименко.

Він підтвердив, що хлопець дійсно уродженець міста Дніпро і йому 18 років. Саме зараз він перебуває у поліції та з ним проводять усі слідчі роботи.

"Ми відслідкували його розвідку, його рух, пересування, як він переодягався, змінював ходу та маршрути. Він три рази мінімум змінював місце проживання… Панаму, у якій перебував підозрюваний під час вбивства Ірини Фаріон, він купив ще в травні 2024 року. Як мінімум він готувався до цього 2 місяці", - додав Клименко.

Раніше 

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що 25 липня у місті Дніпро затримано 18-річного хлопця, який, імовірно, є причетним до умисного вбивства Ірини Фаріон.

Як вказав голова МВС Ігор Клименко, у правоохоронців є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий у Дніпрі 18-річний хлопець стріляв у мовознавицю Ірину Фаріон. За його словами, розслідування тривало 139 годин.

Підозрюваному у причетності до вбивства мовознавиці Ірини Фаріон затриманому 18-річному хлопцю готується повідомлення про підозру в умисному вбивстві.

Популярні

Новини по темі