ukenru
protesti-u-bilorusi-sogodni-vzhe-ponad-20-zatrimanikh

Протести у Білорусі: сьогодні вже понад 20 затриманих

 • 11590 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. У містах Білорусі у вівторок, 27 жовтня, продовжилися протестні акції, силовики з початку поточної доби затримали вже понад 20 людей. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані правозахисного центру "Вясна".

"У вівторок в багатьох містах Білорусі тривають пікети, ланцюги солідарності і спроби заблокувати рух автомобільного транспорту. Силовики жорстко припиняють протести, а їх учасників затримують", - повідомили правозахисники.

За їхніми даними, сьогодні вранці в ланцюзі солідарності на проспекті Дзержинського в Мінську затримали сім медиків РНПЦ "Кардіологія".

Правозахисний центр "Весна" і волонтери збирають інформацію про затриманих в цей день по всій Білорусі. Наразі, станом на 10:50, в оприлюдненому списку затриманих за сьогодні - 22 прізвища. Більшість людей затримані у Мінську.

Нагадаємо, кількість затриманих на протестах у Білорусі 26 жовтня зросла до 300 людей.

Як повідомляв УНН, після недільного маршу 25 жовтня лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська оголосила 26 жовтня про початок загальнонаціонального страйку в Білорусі.

Протести у Білорусі розпочалися у серпні, після президентських виборів, перемогу на яких ЦВК країни визнала за Олександром Лукашенком. Захід не визнав ці вибори ані чесними, ані справедливими. Україна приєдналася до таких заяв.

Українські Національні Новини

Новини Світу