ukenru
proponuyut-pratsyuvati-vodiyami-ta-mashinistami-u-mariupoli-trivaye-prikhovana-mobilizatsiya-radnik-mera

Пропонують "працювати" водіями та машиністами: у Маріуполі триває прихована мобілізація – радник мера

 • 86367 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. У зруйнованому росіянами Маріуполі триває прихована мобілізація. Як інформує в Telegram радник мера міста Петро Андрющенко, жителям надходять SMC із пропозицією працювати у так званій “державній воєнізованій гірничо-рятувальній службі”, передає УНН.

Цитата

“Людям нібито пропонують влаштуватися водіями та машиністами. При цьому серед місць дислокації – Донецьк, Горлівка та Макіївка. Насправді відбувається прихована мобілізація: людей просто збирають та відправляють на фронт. Як це робили у Донецьку. Таким чином, росіяни хочуть використовувати мирних маріупольців у якості гарматного м'яса, аби прикрити свої позиції”, – зазначив Андрющенко.

Додамо

Радник мера закликав маріупольців не вестися на такі пропозиції від російських окупантів та виїжджати з міста.

Нагадаємо

Мер Маріуполя Вадим Бойченко в інтерв’ю УНН повідомив, що окупанти розіслали SMC-повідомлення всім сім’ям, які сьогодні перебувають e Маріуполі. Це було "запрошення" до роботи і співпраці у правоохоронній системі. Але насправді, за словами Бойченка, це чергова хвиля прихованої мобілізації. 

“На жаль, термін, який вони (окупанти – ред.) давали, пів року не мобілізовувати місцеве населення, вже минув, тому у вересні ми розуміємо, що буде відбуватись мобілізація”, – сказав мер.

Українські Національні Новини

Війна