prodazh-hoteliu-kozatskyi-u-kyievi-derzhbiudzhet-otrymav-maizhe-piv-miliarda-hryven

Продаж готелю "Козацький" у Києві: держбюджет отримав майже пів мільярда гривень

 • 23124 переглядiв

Фонд держмайна продав готель 'Козацький' у центрі Києва за 480 млн грн через систему "Прозорро.Продажі". Кошти повністю надійшли до держбюджету, покупець також погасив кредиторську заборгованість у 9 млн грн.

Фонд держмайна продав на онлайн-аукціоні в електронній системі "Прозорро.Продажі" готель "Козацький", який розташований у центрі Києва. Про це пише УНН з посиланням на ФДМУ.

Деталі

480 001 200 грн від продажу готель "Козацький" повністю надійшли до державного бюджету. Покупець сплатив вартість за сам об’єкт – 400 001 000,00 грн та суму ПДВ – 80 000 200,00 грн. Також погасив кредиторську заборгованість перед бюджетом – 9 087 000 грн. Оплата переможцем торгів здійснювалася 7 траншами. Останній платіж відбувся 6 серпня.

- розповіли у Фонді держмайна. 

 ФДМУ підкреслюють, що успішний аукціон малої приватизації вкотре доводить, що продаж таких об’єктів на часі. Також у Фонді наголошують, що це лише, додаткові кошти в бюджет, які йдуть на підтримку Сил оборони, а й новий поштовх для розвитку готелю.

Фонд держмайна продав з аукціону підприємство, що належить підсанкційному олігарху з рф Саввіді10.06.24, 19:23

Окрім  того, це про розвиток територій. Для Києва – це буде оновлений об’єкт зі своєю історією, який більше приваблюватиме гостей столиці та сприятиме розвитку туристичної індустрії.

Нагадаємо

Фонд державного майна визначив стартову ціну готелю "Україна" в Києві. Його збираються продати не менше ніж за 1,048 млрд грн. Стартову вартість визначила аукціонна комісія, її ще має затвердити Кабінет міністрів.

Володимир Омельченко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі