prodavav-avtomaty-ta-nadsylav-yikh-poshtoiu-u-kyievi-sudytymut-torhovtsia-zbroieiu

Продавав автомати та надсилав їх поштою: у Києві судитимуть торговця зброєю

 • 18486 переглядiв

38-річний чоловік з Херсонщини продавав зброю через інтернет, уникаючи особистих зустрічей. Під час обшуку вилучено автомати, пістолети, гранату та набої. Йому загрожує до 7 років ув'язнення.

До суду передали справу щодо чоловіка з Херсонщини, якого звинувачують у  незаконній торгівлі зброєю. Фігуранту загрожує до семи років за ґратами. Про це заявили у Київській міській прокуратурі, передає УНН.

Деталі

Слідчі з'ясували, що 38-річний чоловік купував зброю на спеціалізованому сайті, а згодом збував її за вищою ціною через Інтернет, уникаючи особистих зустрічей з покупцями. Замовлення клієнтам він відправляв поштою, використовуючи для відправлення посилок вигадані імена та прізвища.

Правоохоронці зафіксовали продаж автоматів АК-74, АКС-74, АКМ та пістолета "ПМ". Зокрема, за автомат продавець отримував від 45 тис. до 50 тис. грн. Під час обшуку в будинку, де мешкає обвинувачений, вилучили: автомат АКС-74У, гранату Ф-1, пістолет ПМ, пістолет ТТ, понад 350 шт. набоїв.

У Києві затримали чоловіка, який через інтернет продавав гранатомети14.08.24, 11:47

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва до суду скеровано обвинувальний акт стосовно уродженця міста Херсон за фактом незаконного носіння, зберігання, придбання, збуту вогнепальної зброї та боєприпасів (ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 263 КК України)

- резюмували в прокуратурі. 

За незаконне зберігання та продаж зброї санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до семи років.  

Зазначається також, що правоохоронці в межах кримінального провадження встановили осіб, які незаконно купували у чоловіка зброю.

Нагадаємо

Правоохоронці викрили шістьох зловмисників, які займалися незаконним продажем зброї та набоїв, вилучених з місць колишніх бойових дій.

Володимир Омельченко

Київ

    Популярні

    Новини по темі