ukenru
pristayko-mi-chekayemo-ruxit-vid-normandskogo-samitu

Пристайко: ми чекаємо Ruxit від "нормандського саміту"

 • 10036 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. Україна хоче, щоби російські війська залишили її територію, і сподівається, що зустріч лідерів в "нормандському форматі" допоможе досягти цієї мети. Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю SkyNews, перебуваючи з візитом у Лондоні, передає УНН.

Так, в інтерв'ю міністр підтвердив зустріч Зеленського з Путіним, як і з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, а також з президентом Франції Еммануелем Макроном.

На питання про те, чого Україна хоче домогтися на цій зустрічі, Пристайко відповів: "Я навіть винайшов для цього слово - Ruxit".

"Це не має нічого спільного з Brexit, але це те, чого ми очікуємо. Ми хочемо, щоби росіяни покинули Україну. Ось чого ми намагаємося досягти. І чи допоможе нам ця конкретна зустріч, це ми побачимо", - заявив він.

На питання про те, чого він чекає від зустрічі лідерів в Лондоні, глава МЗС згадав, що Україна намагається потрапити в НАТО вже багато років поспіль.

"І незалежно від того, яка у нас війна, ми все ще йдемо цим шляхом. Ось, що я хочу нагадати лідерам. Ми поруч з Альянсом, але ми ще не там", - додав він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на цьому тижні буде перебувати з робочим візитом у Лондоні, зокрема, з метою проведення двосторонніх зустрічей з міністрами країн-членів і партнерів НАТО.

Українські Національні Новини

Політика