premyer-ukrayini-vidvidaye-kanadu-u-poshukakh-dodatkovikh-ozbroyen-dlya-kontrnastupu-globe-and-mail

Прем'єр України відвідає Канаду у пошуках додаткових озброєнь для контрнаступу – Globe and Mail

 • 883440 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль планує відвідати Канаду для пошуку постачання боєприпасів та бронетехніки для контрнаступу проти вторгнення російських військ, повідомило у п'ятницю видання Globe and Mail, пише УНН.

Деталі

Шмигаль сказав в інтерв'ю канадській газеті, що його не турбує відсутність нової військової допомоги, виділеної Україні у федеральному бюджеті Канади, і він сподівається, що країна надасть більше допомоги.

«Тепер нам потрібна важка бронетехніка. І нам потрібно більше артилерійських снарядів: боєприпаси для гаубиць та боєприпаси для танків», — сказав Шмигаль. «Це важливо для організації нашого контрнаступу».

Шмигаль відвідає Канаду найближчими тижнями, повідомляє Globe and Mail, додаючи, що з міркувань безпеки київський уряд не розголошує дату поїздки.

Видання заявило, що Україна також хотіла б, щоб Канада запропонувала страхування військових ризиків канадським компаніям, які інвестують в Україну для підтримки реконструкції та іноземних інвестицій.

«Тому, якщо канадська компанія вирішить інвестувати гроші в Україну, ми проситимемо уряд Канади створити якийсь механізм для підтримки канадських інвестицій», - сказав Шмигаль.

Додамо

Цього року Україна зіткнулася з безпрецедентним бюджетним дефіцитом через різке збільшення військових видатків на боротьбу із вторгненням росії.

Ліберальний уряд канадського прем'єр-міністра Джастіна Трюдо був одним із найактивніших міжнародних прихильників України та надав фінансову, військову та іншу допомогу на суму понад 5 мільярдів канадських доларів (3,70 мільярда доларів).

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Як зняти напругу з очей - вправи від спеціалістів

     • 1670688 переглядiв

    Біля авіазаводу в російському воронежі пролунав вибух - ЗМІ

     • 1236813 переглядiв