premyer-pidrakhuvav-vtracheniy-investitsiyniy-potentsial-ukrayini-shist-korporatsiy-tesla

Прем’єр підрахував втрачений інвестиційний потенціал України – шість корпорацій Tesla

 • 19715 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Україна за 30 років втратила мільярди доларів інвестицій. Тільки порівняно із Польщею наша держава отримала інвестицій менше - на суму співставну з шістьма корпораціями Tesla. Про це повідомив під час виступу на презентації економічного аудиту країни і векторів розвитку до 2030 року прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє кореспондент УНН.

Інвестиційний потенціал України становить 63 млрд доларів, заявив він.

"Регіон є надзвичайно привабливим для інвестицій в цілому, але повз Україну за ці майже 30 років пройшли десятки мільярдів доларів і євро інвестицій. Ми зараз програємо Польщі з рахунком майже у 200 мільярдів доларів – це шість корпорацій Tesla, які необхідно розташувати в Україні для того щоб створити валову додану вартість та робочі місця. Це колосальний розрив. Минулого року прямі іноземні інвестиції в Україну були у 5 разів нижчі за приватні перекази наших заробітчан – це абсолютно нелогічна історія і ми маємо працювати з цим і піднімати привабливість України для інвесторів", - повідомив прем’єр.

Нагадаємо, за підрахунками уряду, економічні втрати України через невикористаний економічний потенціал становлять трильйон доларів США за останні 10 років.

Як повідомлялося раніше в УНН, за словами Шмигаля, за останні 10 років Україна лише на забороні вільного обігу земель втратила до 85 млрд доларів, які вона має повернути за наступне десятиліття. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Шмигаль: локдауну не буде, карантин вихідного дня обговорюється

     • 38800 переглядiв