ukenru
premyer-gruziyi-vislovivsya-pro-prichinu-viyni-rf-proti-ukrayini-zgadav-pro-nato-ale-ne-khoche-tsituvati-zayavi-rosiyskogo-uryadu

Прем'єр Грузії висловився про "причину" війни рф проти України: згадав про НАТО, але "не хоче цитувати заяви російського уряду"

 • 458265 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Прем'єр-міністр Грузії Іраклі Гарібашвілі зробив заяву про "причину" війни рф проти України, згадавши про "розширення НАТО", але при цьому зауваживши, що "не хоче цитувати заяви російського уряду", передає УНН з посиланням на "Ехо Кавказу".

Деталі

Прем'єр Грузії на Форумі глобальної безпеки у Братиславі висловив твердження, що всі присутні "добре знають причину". Ведучий звернувся до політика з проханням уточнити, що саме він має на увазі. 

Цитата

"Однією з головних причин було НАТО, розширення НАТО, правильно? І багато інших причин", - сказав Гарібашвілі.

На уточнення журналіста, чи вважає він, що розширення НАТО спровокувало війну, прем'єр Грузії сказав: "Я не хочу спекулювати, не хочу цитувати заяви російського уряду. Але однією з причин було бажання України стати членом НАТО. Тож, ми бачимо наслідки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посли ЄС передали звернення-демарш уряду Грузії через польоти до рф

Нагадаємо

15 травня 2023 року була скасована заборона польотів російських авіакомпаній до Грузії, яка діяла з 2019 року. Також був скасований візовий режим для громадян Грузії.

Українські Національні Новини

Політика