ukenru
premyer-albaneze-zaklikav-kitay-pidnyati-telefon-ta-zalishiti-vidkritoyu-liniyu-z-avstraliyeyu-ta-ssha

Прем'єр Альбанезе закликав Китай "підняти телефон та залишити відкритою лінію" з Австралією та США

 • 334470 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Прем'єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе заявив Китаю, що ризики вторгнення на Тайвань набагато переважають вигоди, попередивши при цьому, що порушення зв'язку у спірному Індо-Тихоокеанському регіоні може мати руйнівні наслідки для всього світу, інформує УНН.

Деталі

Австралійський лідер виступив на оборонному форумі «Шангрі-Ла-Діалог» у Сінгапурі.

Серед 500 осіб, які були присутні на відкритті найбільшої в Азії безпекової конференції, були міністр оборони США Ллойд Остін і міністр національної оборони Китаю Лі Шанфу.

Альбанезе сказав, що він підтримує зусилля США щодо встановлення бар'єрів з Китаєм, які могли б запобігти катастрофі, попередивши, що «дипломатичне мовчання лише породжує підозри, лише полегшує країнам приписувати мотиви непорозуміння, припускати найгірше».

«Наслідки такого розриву (між США та Китаєм), чи то в Тайванській протоці, чи деінде, не обмежувалися б великими державами на боці їхнього конфлікту. Це було б руйнівним для всього світу», - попередив Албанезе.

«Якщо у вас немає діалогу, якщо у вас немає здібності - на рівні прийняття рішень - підняти трубку, домогтися деякої ясності, тоді завжди є набагато більший ризик того, що припущення виллються в безповоротні дії та реакції».

Доповнення

Проте, у відносинах двох країн залишається більша напруженість, оскільки Китай зберігає торговельні санкції щодо деяких австралійських товарів, а Австралія виступає за верховенство закону в спірних районах, таких як Тайвань і Південнокитайське море.

20-й Діалог Шангрі-Ла, який розпочався у п'ятницю, триватиме до неділі.

У саміті беруть участь міністри оборони з кількох країн, включаючи США, Китай, Японію, Австралію, Південну Корею, Індонезію, Канаду, Велику Британію, Камбоджу та Німеччину.

Українські Національні Новини

Новини Світу