premierka-banhladesh-podala-u-vidstavku-i-vtekla-z-krainy-na-tli-masovykh-protestiv-u-kraini

Прем'єрка Бангладеш подала у відставку і втекла з країни на тлі масових протестів у країні

 • 11805 переглядiв

Шейх Хасіна покинула резиденцію в Дацці після штурму протестувальниками. Відставка відбулася на тлі масових заворушень, що призвели до загибелі близько 300 людей за останній місяць.

Прем'єр-міністерка Бангладеш Шейх Хасіна подала у відставку і втекла зі своєї резиденції в столиці країни Дацці. Перед цим частина протестувальників штурмували офіційну резиденцію Хасіни. Про це УНН повідомляє із посиланням на BBC, AFP та індійську мовну корпорацію NDTV. 

Як повідомляє AFP з посиланням на джерело в оточенні Хасіни, до палацу, в якому розташовується резиденція, увірвалися протестувальники.

Наразі Хасіна, яка очолювала Бангладеш з 2009 року, перебуває на борту гелікоптера, що прямує в індійське місто Агартала, повідомляє BBC Bengali.

NDTV пише, що разом із прем'єр-міністеркою зникла її сестра Шейх Рехана. За словами джерела, Хасіна хотіла записати звернення до народу, але у неї не було можливості це зробити. Як повідомляється, командувач армією Бангладеш Вакер-Уз-Заман заявив, що буде сформовано тимчасовий уряд.

Доповнення

Відставка Хасіни сталася в той момент, коли тисячі демонстрантів вийшли на вулиці столиці Дацці на наступний день після сутичок між поліцією і демонстрантами, в результаті яких загинули щонайменше 90 людей.

Студентські протести розпочалися у липні з вимоги реформи правил найму на державну службу. Протесті відтоді переросли в ширший антиурядовий рух і загальнонаціональні заворушення, які вимагали відставки прем'єр-міністра Шейх Хасіни. За останній місяць під час масових протестів загинуло близько 300 людей.

Популярні

Новини по темі

Ботсвана приєдналася до комюніке Саміту миру - Зеленський

 • 18914 переглядiв

У Маріуполі горіла військова база окупантів - міськрада

 • 29002 переглядiв

У Києві ускладнено рух на Лобановського: що відомо

 • 20494 переглядiв

У Київській області на боєприпасі підірвався трактор

 • 28199 переглядiв