premier-ministr-rumunii-marchel-cholaku-komentuiuchy-padinnia-ulamkiv-rosiiskykh-droniv-shahed

Премʼєр Румунії пояснив, чому країна не може збивати російські дрони Shahed поблизу України

 • 84609 переглядiв

Прем'єр-міністр Румунії заявив, що країна не збивала російські дрони біля кордону з Україною. За його словами, це робить українська ППО, а для Румунії немає небезпеки.

У Міноборони Румунії спростовували, що їхня ППО збивала російські дрони. Про це Чолаку сказав під час візиту до повіту Бузеу, пише Digi24, передає УНН.

Деталі

"Для того щоб збити їх [російські дрони], ми повинні відкрити вогонь по українській території, а я думаю, що цього ще не дозволили, я не чув про жодне рішення з цього питання", — заявив Чолаку, відповідаючи на запитання журналістів.

За словами румунського премʼєра, російські дрони біля кордону з Румунією в районі Дунаю зазвичай збиває українська ППО — для румунів "нема жодної небезпеки". Після минулих інцидентів, коли уламки російських дронів опинялися на території Румунії, у країні вжили заходів безпеки.

У Міноборони Румунії раніше спростували інформацію про те, що румунська ППО нібито збивала російські дрони Shahed. У відомстві наголосили, що румунські сили й засоби, розміщені поблизу кордону з Україною, "у жодній подібній ситуації не відкривали вогонь по російських дронах".

Нагадаємо

Зранку 24 липня румунські медіа писали про падіння дрона в районі села Плауру. У Румунії повідомили про вибухи під час атаки росіян дронами по Одещині.

У Бухаресті спростовували фейк, про збиття російських шахедів силами ППО Румунії 26.07.24, 17:51

Популярні

Новини по темі

Армія РФ завдала по Сумщині 69 ударів

 • 28866 переглядiв

Генштаб: на фронті відбулося 107 бойових зіткнень за добу

 • 29338 переглядiв

У німецькому місті Меммінгені стався сильний вибух

 • 21273 переглядiв

Прем'єр-міністр Індії Моді відвідає Україну в серпні

 • 25054 переглядiв