premier-latvii-pidtrymala-vidpravku-misii-nato-v-ukrainu-dlia-navchannia-zsu

Прем’єр Латвії підтримала відправку місії НАТО в Україну для навчання ЗСУ

 • 27519 переглядiв

Прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня підтримує направлення військ НАТО в Україну для тренування українських Збройних сил за умови досягнення консенсусу між партнерами по альянсу.

Прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня заявила, що підтримує ідею відправки військ НАТО в Україну для навчання українських військових, після того, як президент Франції Еммануель Макрон дав зрозуміти, що він не проти такого кроку. Про це вона сказала в інтерв'ю Bloomberg, передає УНН

За словами прем'єрки, вона хотіла б, щоб НАТО дійшло до того моменту, коли "ми проводитимемо там тренування", хоча вона підкреслила, що присутність військ Організації Північноатлантичного договору всередині країни потребуватиме консенсусу серед партнерів альянсу.

"Якщо цю пропозицію буде опрацьовано і розширено, можливо, ми ухвалимо рішення про проведення тренувань усередині країни", - заявила Силіня. Також додала, що Рига хоче проаналізувати, "який вигляд ситуація має з точки зору НАТО, а не тільки Латвії".

Голова МЗС Литви про можливу відправку західних військ до України: ініціатива варта уваги28.02.24, 13:49

За її словами, відмова підтримати Україну і перемога росії у війні матимуть глобальні наслідки, зокрема і для США.

"Якщо росія переможе, ці наслідки зачеплять весь світ, зокрема Вашингтон, Сполучені Штати, а не тільки Європу", - зауважила латвійська чиновниця. 

Макрон зробив нову заяву щодо відправки військ в Україну14.03.24, 22:12

Популярні

Новини по темі

Данілов: одна з цілей путіна - руйнування ЄС

 • 25872 переглядiв

В Одесі пролунали вибухи

 • 117754 переглядiв