pravky-do-zakonoproektu-pro-mobilizatsiiu-zghrupuvaly-u-16-blokiv-u-komiteti-rozrakhovuiut-tse-dopomozhe-pryshvydshytysia

Правки до законопроекту про мобілізацію згрупували у 16 блоків: у комітеті розраховують, це допоможе пришвидшитися

 • 24709 переглядiв

Парламентський комітет з питань національної безпеки активно працює над поданими понад 4 тисячами правок до законопроекту про мобілізацію, згрупувавши їх в 16 блоків, щоб доопрацювати документ і винести його на друге читання в березні. Про це, як повідомили у парламенті, розповів народний депутат, заступник голови комітету Єгор Чернєв, пише УНН.

Деталі

"Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розуміє важливість ухвалення законопроєкту про мобілізацію, тому активно працює над поданими правками, яких загалом понад 4 тисячі. Усі подані пропозиції згрупували за 16 блоками й зараз ухвалюються рішення за основу, а далі проведе роботу секретаріат, оскільки є багато поправок, які повторюються", - цитують Чернєва у пресслужбі парламенту.

З його слів, "окремі дуже активні парламентарії подали по 100-300 правок, але багато з них мають технічний характер". "Якщо в когось було завдання затягнути процес розгляду законопроєкту, то це точно не вдасться. Ми розглядатимемо все поблоково і сподіваюся, що опрацюємо цей документ найближчим часом. На друге читання він може бути винесений уже в березні, проте тут постає головне питання – як законопроєкт проходитиме сесійну залу, адже кожен народний депутат має право поставити свою правку на голосування. Якщо таке відбудеться, то розгляд може затягнутися на тижні", - зазначив політик.

Він додав, що існує і спецпроцедура, однак до такого важливого законопроєкту навряд чи доречно її застосовувати.

"Я сподіваюся, що ми домовимося з усіма фракціями та групами стосовно тих питань, які мають бути залишені в законопроєкті, а також тих, які мають бути прибрані, щоби швидше пройти його в залі", - сказав парламентарій.

До законопроєкту про мобілізацію подали понад 4 тисячі поправок - нардеп 26.02.24, 12:14

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі