povstantsi-z-mali-zaiavyly-shcho-vbyly-i-poranyly-desiatky-vahnerivtsiv-reuters

Повстанці з Малі заявили, що вбили і поранили десятки "вагнерівців" - Reuters

 • 17818 переглядiв

На півночі Малі повстанці повідомили про вбивство та поранення десятків солдатів і найманців з ПВК "вагнер". Армія Малі підтвердила втрату двох військових, а російські блогери повідомили про загибель щонайменше 20 'вагнерівців'.

На півночі Малі, біля кордону з Алжиром, туарезькі повстанці заявили про вбивство та поранення десятків солдатів і найманців з групи ПВК "Вагнер" під час двох днів зіткнень. Це сталося після того, як армія Малі повідомила про втрату двох своїх військових та вбивство приблизно 20 повстанців. Пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У суботу повстанський рух "Постійні стратегічні рамки миру, безпеки і розвитку" (CSP-PSD) повідомив, що під час зіткнень у четвер та п'ятницю в прикордонному місті Тінзауатен вони захопили бронетехніку, вантажівки та цистерни. Також повстанці стверджують, що вони пошкодили гелікоптер, який розбився в місті Кідал, розташованому на відстані сотень кілометрів від Тінзауатену.

Армія Малі заявила, що в результаті боїв двоє їхніх солдатів загинули, а ще десятеро отримали поранення. Згідно з повідомленням, один з їхніх вертольотів зазнав катастрофи в Кідалі у п'ятницю під час виконання звичайної місії, але внаслідок інциденту ніхто не загинув.російські військові блогери в неділю повідомили, що поблизу алжирського кордону в засідці загинуло щонайменше 20 бійців групи "Вагнер".

Співробітники ПВК "вагнера", які рухалися в колоні з урядовими військами, загинули в Малі... Деякі потрапили в полон,

- повідомив російський військовий блогер семен пєгов.

Телеграм-канал Baza, пов'язаний з російськими силовими структурами, заявив, що в засідці було убито щонайменше 20 бійців групи "Вагнер". Однак агентство Reuters не змогло незалежно підтвердити цю інформацію.

Нагадаємо

Після загибелі очільника "вагнера" в авіакатастрофі 23 серпня 2023 року приватна військова компанія "вагнер" продовжує існувати під керівництвом його сина, утримуючи окремі загони найманців у білорусі, Малі та Центральноафриканській Республіці.

Популярні

Новини по темі

Українські сили збили ракету Х-59 та 7 дронів "Shahed"

 • 63485 переглядiв

За добу окупанти втратили 1180 військових та 13 танків

 • 78461 переглядiв