ukenru
povin-v-kitayi-terminovo-evakuyuvali-ponad-5-tis-osib

Повінь в Китаї: терміново евакуювали понад 5 тис. осіб

 • 8538 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Понад 5200 чоловік, що проживають в районі біля підніжжя гори Хелань в Нінся-Хуейському автономному районі на північному заході Китаю, були в екстреному порядку евакуйовані в понеділок, 23 липня. Про це повідомляє УНН з посиланням на Сіньхуа.

З вечора неділі до ранку понеділка в даному районі бушувала злива. Максимальна кількість опадів досягла 277,6 мм, місцями дощі викликали повені.

В ході рятувальної операції пропав безвісти один співробітник поліції, пошук якого в даний час триває. Ще один поліцейський отримав травми і був госпіталізований.

Згідно з прогнозом синоптиків, зливи триватимуть, очікується підйом рівня води в верхів'ях річки Хуанхе. У зв'язку з цим місцева влада проводить необхідну підготовку до повеней.

Нагадаємо, десятий за рахунком в цьому році тайфун "Ампіл" о 12:30 за місцевим часом у неділю обрушився на схід острова Чунмін китайського мегаполісу Шанхай.

В результаті проливних дощів на північному заході Китаю 12 осіб загинули, ще 39 отримали травми.

Як повідомляв УНН, в провінції Сичуань в південно-західному Китаї від злив постраждали 115,9 тис. жителів 22 адміністративних одиниць повітового рівня, площа постраждалих від стихії сільгоспугідь склала 4,44 тис. га, було перервано рух по 162 автодорогах.

Українські Національні Новини

Новини Світу