posilennya-zagrozi-z-boku-kndr-prizvede-do-pogliblennya-trokhtoronnoyi-spivpratsi-pivdennoyi-koreyi-z-ssha-ta-yaponiyeyu

Посилення загрози з боку КНДР призведе до поглиблення трьохторонньої співпраці Південної Кореї з США та Японією

 • 994151 переглядiв

Цитата 

«Структура тристоронньої співпраці між Південною Кореєю, Сполученими Штатами та Японією ставатиме міцнішою, якщо провокації та загрози з боку Північної Кореї зростатимуть», — сказав Юн під час зустрічі, яка транслювалася в прямому ефірі, сповіщаючи про те, що він назвав «відкриттям нової ери». 

За словами президента Південної Кореї, тристороннє партнерство стане міцною основою для сприяння регіональному миру разом із пактом AUKUS між США, Британією та Австралією та четвіркою США, Японії, Індії та Австралії.

Доповнення

Саміт у президентському резиденції Кемп-Девід був першою окремою зустріччю між США, Японією та Південною Кореєю, адже вони прагнуть продемонструвати єдність перед обличчям зростаючої могутності Китаю та ядерної загрози з боку Північної Кореї.

Юн сказав, що тристороннє співробітництво не виключає четвертих країн і що воно сприятиме свободі, миру та процвітанню в регіоні та світі.

Нагадаємо

За результатами саміту у Вашингтоні США, Японія та Південна Корея зробили спільну заяву, у якій зобов’язалися і надалі підтримувати Україну у війни проти росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР випробувало крилаті ракети під час навчань Південної Кореї та США

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ураган Гіларі у США: більш як 1000 авіарейсів було скасовано

     • 1101173 переглядiв

    У США стався землетрус магнітудою 5,1

     • 1049709 переглядiв