porushennia-mizhnarodnoho-humanitarnoho-prava-mkchkh-zasudyv-udar-rf-po-humanitarnii-misii-na-donechchyni

Порушення міжнародного гуманітарного права: МКЧХ засудив удар рф по гуманітарній місії на Донеччині

 • 14046 переглядiв

МКЧХ відреагував на загибель трьох співробітників під час обстрілу в Донецькій області. Організація наголошує, що напад на гуманітарну місію є порушенням міжнародного права.

Міжнародний комітет Червоного Хреста відреагував на смерть співробітників своєї гуманітарної місії. В Комітеті наголосили, що напад на МКЧХ є порушенням міжнародного гуманітарного права. Про це пише УНН з посиланням на заяву організації.

Деталі

Зазначається, що співробітники МХЧК приїхали, щоб видати місцевим жителям паливні брикети для обігріву домівок. На момент обстрілу вони саме розвантажували допомогу, місцеві від вибуху не постраждали.

Я найрішучіше засуджую напади на співробітників Червоного Хреста. Це неприпустимо, що під обстріл потрапило місце роздачі допомоги. Сьогодні наші серця розбиті, ми оплакуємо втрату наших колег і піклуємося про поранених

- сказала президентка МКЧХ Мірʼяна Споляріч.

У заяві наголошується, що місії Червоного Хреста регулярно приїжджають у Донецьку область. Їхні транспортні засоби позначені емблемою Червоного Хреста.

Також в Комітеті нагадують, що будь-який напад на МКЧХ є порушенням міжнародного гуманітарного права.

Червоний Хрест закликає поважати міжнародне гуманітарне право, зокрема вживати всіх можливих заходів обережності, щоб ті, хто займається гуманітарною діяльністю, не ставали мішенню або не потрапляли в полон під час бойових дій

- йдеться в заяві організації.

Нагадаємо

Внаслідок артилерійського обстрілу рф у селі Віролюбівка загинули три українських працівники МКЧХ, ще двоє поранені. Уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець закликав МКЧХ офіційно визнати порушення росією Женевських конвенцій.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі